juli 31, 2017

De naam ‘De Veneger’

Jarenlang was De Veneger dé dorpskrant van Wanneperveen. Velen hebben bijgedragen aan de inhoud van De Veneger door het aanleveren van kopij. De redactieleden van de Veneger hebben in 2015 aangegeven de spreekwoordelijke ‘pen in de wilgen te hangen’. De zoektocht naar nieuwe redactieleden heeft helaas niet mogen baten.

Dit komt volgens de Veneger bierbrouwers dat een zichzelf respecteren dorp in deze tijd iets heel anders nodig heeft dan rotondes of dorpskranten. Een zichzelf op de kaart zetten dorp heeft haar eigen biermerk nodig. Naast de nieuwe school, fusies van fanfares, nieuwe dorpshuis vonden de heren dat het tijd was voor een biertje uit eigen tap. Natuurlijk moest dit de naam De Veneger krijgen. Bier voor de Venegers en van de Venegers!.

De bier burgemeester van Wanneperveen heeft gelijk het ontwerp gemaakt van het bierlabel om daarmee het eerste recht te verwerven op de biernaam. De sfeermaker bracht in “gebrouwen met plezier”, zowel voor als na het drinken. De proces bewaker kon al aangeven dat het 4,8% zou zijn en dat had niks te maken met de Veneweg 48 waar het gebrouwen zou worden.